Kehity sellaiseksi kuin haluat: 2 neuvoa, joita en noudata - toivottavasti et sinäkään

30. maaliskuuta 2011

2 neuvoa, joita en noudata - toivottavasti et sinäkään

 
1. Small talkissa ei saa puhua uskonnosta tai politiikasta. Aiheiksi sopivat miellyttävät ja ei-henkilökohtaiset asiat, joista kaikki ovat samaa mieltä.

Väärin. Small talkissa ei ole kiellettyjä aiheita! Small talkin eli tutustumisrupattelun ei ole tarkoitus olla tylsää ja merkityksetöntä. Tarkoitus on pitää hauskaa ja luoda hyvä suhde keskustelun toiseen osapuoleen. Tämä ei tapahdu olemalla jäykkä ja puhumalla aiheista, jotka eivät kiinnosta ketään. Vain makuasioista voi kiistellä ja harvoista muista asioista on usein yhtä mukava keskustella. Ihmiset kykenevät juttelemaan keskenään myös asioista, joista he ovat eri mieltä. Esitystapa on tärkeä, ei aiheiden sensurointi.
 


Kuvan henkilö on juuri nauttinut
annoksen tylsää small talkia.
Prosessi satutti häntä pysyvästi.


Ensimmäinen erinomainen vaihtoehto keskustelun aiheeksi on jokin sinua ja keskustelukumppaniasi yhdistävä asia. Ehkä olette samasta koulusta tai samalta paikkakunnalta. Tai onko myös hän harrastanut koskenlaskua ja ollut kiertämässä Laosia? Toinen hyvä vaihtoehto aiheeksi on jokin keskustelukumppanillesi tärkeä asia, joka löytyy useimmiten seuraavien joukosta: uskonto, politiikka, perhe, rakkaus, raha, terveys tai maailman muuttaminen. 

Joskus keskustelu voi mennä enemmän tai vähemmän pieleen, mutta kinakin on usein parempi vaihtoehto kuin tylsä jaarittelu. Jää mieleen! Älä ole helpommin unohdettava ja puisevampi keskustelija kuin huoneen tapetit. Keskustelu ei voi olla koko ajan timanttia, mutta aiheen rajaaminen vain tylsiin vaihtoehtoihin on vaikeuksien kerjäämistä.

Never Eat Alone: And
Other Secrets to Success,
One Relationship at a Time
Ihmiset ovat pohjimmiltaan aivan samanlaisia niin vapaa-ajalla, opiskeluissa kuin töissäkin. Kun isket miehiä/naisia, älä puhu heille eri tavalla kuin puhut kavereillesi. Älä yritä kertoa tyhmiä vitsejä, ylpeillä saavutuksillasi tai esittää söpöä. Ethän ole sellainen kavereidesikaan seurassa (toivottavasti). Kun solmit businesskontakteja, ole yhtä mukava kuin parhaalle ystävällesi puhuessa. Älä muistele pätevän kuuluisia lauseita kirjoista ja liiku korostetun jäykästi. Älä ole missään turvallinen (=tylsä), vaan ole aina aito, muistettava ja kiinnostava (=kiinnostunut).


Samaa mieltä kanssani on mm. Amerikan paras verkostoituja ja villi hauskanpitäjä Keith Ferrazzi (Never Eat Alone).


2. Juonitteluun perustuvat vallan lait

  
Kirjasta 48 Laws of Power (Robert Greene, Joost Elffers):
  •  Conceal your intentions
  •  Get others to do the work for you, but always take the credit
  •  Pose as a friend, work as a spy
  •  Crush your enemy totally
  •  Play a sucker to catch a sucker – seem dumber than your mark
  •  Keep your hands clean
  •  ... 

48 Laws of Power
Kyseinen huipputeos (ei sarkasmia) perustuu mm. Machiavellin 1500-luvun klassikkoteokseen The Prince (Ruhtinas), joten jotkut sen neuvoista ovat ehkä toimineet vuosia sitten. Toisaalta en usko, että juoniminen on koskaan ollut vallan tai onnellisuuden salaisuus. Ainakin nykyisessä globaalissa internetin maailmassa voittaja on tiimipelaaja. Ihmissuhteiden verkoissa menestyt ja nautit, kun jaat tietoa ja autat muita oikealla tavalla. 


Harva salaisuus on niin hieno, että sen salailu on tarvittavan vaivan arvoista. Kaikenlaiseen juonitteluun ja peliin menee niin paljon energiaa, ettei siinä yleensä ole mitään järkeä. Elämä on uskomattoman rentoa, kun ei tarvitse ikinä pelätä minkään paljastumista tai huijausten epäonnistumista.


P.S. Keith Ferrazzin mukavan lyhyitä vinkkivideoita voit katsella Youtubessa:
http://www.youtube.com/results?search_query=keith+ferrazzi

 

Parhain terveisin,
Karla Nieminen

Yrityksestäni ja kursseistani voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...