Kehity sellaiseksi kuin haluat: Torjunnat - Gotta catch 'em all

17. marraskuuta 2011

Torjunnat - Gotta catch 'em all



Jotkut sanovat, että itsevarmuus kasvaa pienistä onnistumisista. Minä ja mun crew (jou) sanomme aivan päinvastoin: Itsevarmuus kasvaa isosta kasasta epäonnistumisia. Usein pelon ja arkuuden syy on siinä, että ei usko pystyvänsä selviytymään epäonnistumisesta. Kun tietää pystyvänsä selviytymään epäonnistumisista, ei tarvitse pelätä ja voi rohkeasti ottaa haasteet vastaan.

Tässä kirjoituksessa kerron viisi uutta keinoa, joiden avulla voit tulla torjutuksi niin monta kertaa, ettei se enää haittaa sinua. Sitten voit rohkeasti onnistua ja olla siitä lähtien voitoista humalassa, koska torjunnat eivät enää tunnu juuri missään. Aiemmin kerrotut keinot nolata itsensä melko turvallisesti löydä kirjoituksista "Voittamisen vaikeus" ja "Peltoperspektiivi, ujot snobit, valehaastattelut".

  
Mene yksin paikkoihin, jonne pitäisi mennä kaverin kanssa 

Kun ryhmässä menee ravintolaan, tanssimaan tai konserttiin, niin mukana voi olla paljon muiden tarkkailua ja miettimistä. Tilasinko jotenkin noloa viiniä? Onko mun muuvit ihan typeriä? Mitä noi musta ajattelee, jos mä meen tonne eturiviin hyppimään? Tästä pääsee eroon yllättävällä tavalla: menemällä moneen paikkaan ensin yksin. 

Kun itse ryhdyin menemään tapahtumiin välillä yksin, oli aluksi sellainen tunne kuin kaikki tuijottaisivat. Jossain vaiheessa en enää välittänyt ja sitten tajusin, että eihän kukaan oikeastaan edes tuijota. Ainakaan häiritsevästi.


Pikkumyy ja isomyy

Pikkumyynnillä tarkoitan kivaa myymistä. Esimerkiksi juomien myyminen bileissä on kivaa: ihmisiä tulee ja menee ja kaikki haluavat ostaa. Pikkumyyjänä oppii puhumaan vieraiden kanssa, mutta se on useimmiten aika kivaa. Isomyyminen on vähän tuskaisempaa, vaikkapa liittymien myymistä. Siinä epäonnistut koko ajan ja alkaa helposti ketuttaa. Siihen tottuu.


"Kivan värinen paita!" "Ja taas ei tullu kauppoja!"


Heitä kohteliaisuuksia ja kysy tyhmiä kysymyksiä

Itselleni oli suuri hetki elämässä, kun totuin kenelle vain kohteliaisuuksien sanomiseen. Kehuin Kampissa kahvilassa erään naisen ihanaa villakangastakkia, kun yht'äkkiä taivas repeytyi, enkelikuoro alkoi laulaa ja maailma oli entistä ihanampi paikka elää. Se vapauttaa, kun voi puhua kenelle vain jännittämättä. Kassat ovat erityisen hyviä kehuttavia. Voit kehua esim. koruja, kelloa, hiuksia, vaatteita, kynsiä tai hymyä. Piristät samalla jonkun päivää.

Toinen hyvä tapa harjoitella vieraille puhumista on helppojen kysymysten kysyminen. Kysy ohjeita, sijainteja ja kelloa, vaikka tietäisit vastauksen. Mielenkiintoisia vinkkejä löytyy kirjasta The Game (Neil Strauss).


Hanki uusia kavereita baarissa

Ei, tämä ei mene niin, että hyökkäät jonkun pyllyyn takaapäin tanssilattialla ja sitten nuolet hänen korvaansa. Baarissa kannattaa tutustua uusiin ihmisiin jonkun kaverin kanssa, jolloin homma on huomattavasti helpompaa kuin yksin. "Koska sinulla on mukana yksi kaveri, niin olet vähemmän todennäköisesti tylsä", ajattelee baarikansa. Ostakaa juomat tai kokikset ja menkää johonkin puolityhjään rentoon pöytään istumaan. 

Esittäkää joku rento ja yksinkertainen aloitus (aloitusreploista lisää tässä kirjoituksessa). Kun olet puhunut ja kysellyt esiintyjistä, baareista, juomista, musiikista ja vessan sijainnista, voit alkaa puhua uusien tuttujesi harrastuksista, työstä tai opiskeluista. Kysele heiltä paljon. Jos uudet tuttusi ovat kylmiä, niin puhu hetki kaverisi kanssa. Tai vaihtakaa pöytää. Harva kohteesi muistaa huomenna yhtään mitään nolouksistasi. Jos kuitenkin kaikki sujuu hyvin, niin suorita halutessasi mestarillinen follow up (klikkaa tästä ohjeisiin).


Opeta tai pidä esityksiä kouluissa

Mikään ei ole haastavampi yleisö kuin yläasteluokka. Jos heitä ei kiinnosta, niin he näyttävät sen. Tai heittävät ikkunasta jonkun päälle mehua ja juoksevat ulos luokasta. Opettaminen on aina aluksi jännittävää ja siinä oppii valtavasti. Mikäli opiskelet jotakin yläasteella opetettavaa ainetta, niin pääset hyvin todennäköisesti vararehtorilta kysymällä sijaiseksi. Tai voi kysyä opolta, jos voisit tulla kertomaan opinnoistasi tai työpaikastasi pirullisille riiviöille, eikun siis, innokkaille oppilaille. Jos haluat aloittaa pehmeämmin, niin soita lukioon. Vältä kuitenkin lyhyen matikan sijaisuuksia, koska se aine ei kiinnosta ketään.


Onko sinulla jokin muu tapa harjoitella rohkeutta ja nolostumista? Kerro toki.


Tsemppiä itsesi nolaukseen! Naurat sille sitten vuosien päästä, rohkeana.  



P.S. Jäänmurtajat isännöi Hub Helsinki aamiaisen tiistaina 22.11. klo 9-10. Liiskaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja tule samalla kertaa tutustumaan yrittäjien yhteisötila Hub Helsinkiin ja Jäänmurtajiin. Lisätietoja Hub Helsingin sivuilta

Aamiaisen esittelyteksti (kieli on tässä sessiossa englanti): 



Karla Nieminen from people skills training company Jäänmurtajat Oy ("Icebreakers") tells how you can build courage. Self-confidence and people skills are something everyone can improve further. Get on board and learn how you can have more fun at home, at work and in hobbies.

https://www.facebook.com/event.php?eid=159746424123213



Parhain terveisin,
Karla Nieminen

Yrityksestäni ja kursseistani voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi/

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa ! Itsekin olen huomannut, että juuri noin se oikeasti menee. :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, Karla, mahtavaa! Noin se menee. Ja on se kumma miten moni baarissa luulee että se tutustuminen tapahtuu nimenomaan sitä korvaa nuolemalla...

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...