Kehity sellaiseksi kuin haluat: Case: Hetken jutustelusta tutustumiseen

10. syyskuuta 2015

Case: Hetken jutustelusta tutustumiseen


Kysymys:



Vinkkisi keskustelunavauksesta ovat oikein päteviä ja minun omankin kokemuksen mukaan monet niistä toimivat myös käytännössä. 

Minulla ei ole ongelmaa aloittaa keskustelua yleensä missään, mutta ongelmana on sen sujuvan alkujutustelun jälkeen jatkaa juttua. Jos minulla tulee esimerkiksi tarve käydä baarissa wc:ssä, niin tuntuu, että tapani lähteä paikalta on sellainen, että tutustuminen jää sitten siihen. 

Olisiko sinulla Karla yleispätevää vinkkiä siihen, miten ihmisiin voisi tutustua pikkuhiljaa pitkin iltaa?

- Kysyjä 



Hei hei, oli kiva jutella. Ja kaiken päätti vessaretki. Kuva: L. M. Enrique



Vastaus:


Kiitos kannustavasta kommentista ja kysymyksestä. Hienoa, että aloitat keskusteluja! Ja kyllä, löytyy vinkkejä tuohonkin tilanteeseen.

 

Ensiksi, pikkukeskusteluja kannattaa olla elämässäsi ja sen juhlissa riittävästi:

Vaihda monissa paikoissa monen ihmisen kanssa pari sanaa, niin joihinkin tutustut sitten joskus paremmin. Sitä on hankala ennustaa keneen, eikä voi siis valita heitä joukosta ja puhua vain heille. Jos pyrit liikaa valitsemaan, karsit vahingossa monta hyvää kohtaamista ja tutustumista. 

Usein joku on kiireinen, kemiat eivät kohtaa, käy vain huono tuuri ym. Kun näitä kohtaamisia on useita, niin ei tarvitse yhdestä stressata niin paljoa. Se näkyy miellyttävänä rentoutena, kun ei haittaa, jos joku jutustelu jääkin siihen yhteen kertaan. Sellaista sattuu.

Tuollaisessa tilanteessa, kun vaikka juhlissa lähtee käymään vessassa, on ihan hyväkin jutella sen jälkeen välillä jollekin muulle. Niin ei ahdista toista, koska vaikka kuinka kemiat kohtaisivat ja joku haluaisi tutustua, niin uuden ihmisen välitön kiinniliimautuminen on aika pelottavaa monen mielestä.


Jos sinun on mahdollista palata joskus vessareissusi jälkeen samaan seuraan ja keskustelunne oli todella innokasta, niin palaa toki. Hyvässä jutussa ei tarvitse tylyttää toista tai esittää ettei kiinnosta. Oleta, että toinen on kiinnostunut, niin mukana on mahdollisuus hyvään lopputulokseen. Oleta, että näätte joskus uudelleen, vaikka se onkin aina hyvin epävarmaa.

Miten näytät hyvän fiiliksen, kun aluperin olet sinne vessaan menossa: sano, että oli kiva jutella ja olisi kiva jatkaa keskustelua myöhemmin. Seuraavilla keinoilla kasvatat kaikissa tilanteissa todennäköisyyttä, että olet miellyttävä keskustelukumppani: hymyile, katso silmiin, kysy toisesta, keskustele myönteiseen sävyyn, korosta yhteisiä asioita, kerro itsestäsi avoimen rennosti esim. harrastuksiasi ja pikkumokiasi, pidä puhelimesi taskussa ja huomioi ystävällisesti tilanteen muutkin henkilöt kuten tilaisuuden henkilökunta, keskustelukumppanisi kaverit tai muut lähiympäristön ihmiset.



Tutustuminen voi jäädä lyhyeksi myös ATK:n avustuksella. Kuva: Luc Legay


Toiseksi, miten jatkaa keskustelua tilaisuuden jälkeen: 

Jos kyseessä on sellainen tilanne, että et oletettavasti tapaa tätä henkilöä enää esimerkiksi saman porukan tapahtumissa, niin kannattaa vaihtaa yhteystietoja. Aloitteen tekeminen tähän voi ensin tuntua jännittävältä, jos sitä ei ole ennen paljoa tehnyt. Siihenkin tottuu. Välillä näihin aloitteisiin saa kieltäviä ja varautuneita reaktioita, joita ei voi välttää ja joihin pitää myös tottua. Yhteystietoja voi vaihtaa kaikessa mielessä: kaverimielessä, verkostoitumismielessä tai treffimielessä.

Itse voisin sanoa vaikka jotain tällaista: "Oli tosi kiva keskustella. Olisi kiva jatkaa joskus juttua vaikka lounaalla/terassilla. Ootko sä facebookissa?" tai "Sun yritys vaikuttaa mielenkiintoiselta. Olisi kiva pitää yhteyttä, ootko Linkedinissä tai onko sulla käyntikorttia?" 


Jos tapahtuma, jossa tapasitte, on event facebookissa, yhteisen kaverinne järjestämä tai osallistujille jaetaan nimilistat, niin voit etsiä toisen myös näiden avulla. Ns. stalkkausjäljitys esim. toisen harrastuksen tai työpaikan avulla ilman, että olette kertoneet toisille edes koko nimenne, ei välttämättä ole paras alku tutustumiselle. Kysy rohkeasti ja ota rennosti, äläkä ole ahkera jäljittäjä. Joskus kannattaa suosiolla jättää kohtaaminen satunnaiseksi jutusteluksi.  Älä laita painetta tutustumisellenne, vaan iloitse kohtaamisesta.

Kun vaihdatte yhteystietoja, niin sitten illalla laitat follow uppia. Anna tutustumiselle tästä eteenpäinkin aikaa. Pieni yhteydenpito somessa silloin tällöin ja joskus törmääminen tapahtumissa voi olla hyvä alku. Jotta et hyökkää ahdistavalla voimalla uuden potentiaalisen tuttusi kimppuun ja jotta sinulla on riittävästi mahdollisuuksia onnistua, on eri ihmisten kohtaamisten riittävä määrä tärkeää.


Lisävinkkejä aiemmista kirjoituksistani:

Miten ylläpitää sosiaalista elämää ja tutustua uusiin ihmisiin jatkuvasti:
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2015/08/case-sosiaalisen-elaman-yllapito-hs.html

Miten tutustua enemmän ihmisiin vaikkapa työpaikalla tai opiskeluissa:
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2013/08/case-back-2-school-or-work-or-any-group.html

Pari kirjoitusta siitä, miten juhlissa tai baarissa on hauskaa:
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2012/09/party-like-its-autumn-2012.html
http://elaparemmin.fi/blogi/5-vinkkia-elamasi-parhaaseen-juhlailtaan/

Myös kokoelmasivulta voi löytyä paljon lisää hyödyllisiä vinkkejä:
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/p/blog-page_25.html



Erinomaista syksyn alkua!




P.S. Ilmoittautuminen syksyn avoimille ihmissuhdetaitokursseille on auki. Viikonloppukursseja järjestetään lokakuussa Tampereella ja marraskuussa Helsingissä. Elokuun kurssit olivat täynnä, ja palaute oli erinomaista.

Lue lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan oppimaan & pitämään hauskaa:
http://www.jaanmurtajat.fi/#!avoimet-kurssit/c14w7




Parhain terveisin,
Karla Nieminen

Yrityksestäni ja koulutuksistani voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...